اهمیت غذاهای گرم و سرد


اهمیت غذاهای گرم و سرد

در واقع ، این چهار مخلوط شامل جوش شیرین ، بلغم ، خون و صفرا است و خواص آنها احساس خوبی در افراد ایجاد می کند. ما چهار مزاج پیچیده داریم که در آنها دو ویژگی گرما و سرما حاکم است و دو ویژگی دیگر خشک و مرطوب است ، اما در مجموع نه نوع مزاج داریم (4 مزاج ساده ، شامل گرم ، سرد ، خشک ، مرطوب و 4 مزاجهای پیچیده ذکر شده اگر چهار مخلوط متعادل در بدن وجود داشته باشد و هیچ یک از آنها برتر از دیگری نباشد ، مزاج نهم بدست می آید ، یعنی مزاج مزاج. تعادل برای دستیابی به مزاج معتدل در این بخش دکتر تغذیه اصفهان وب سایت رضا اطمینانانی در مورد اهمیت غذای گرم و سرد ما اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم.

سعدی آن را به زیبایی خلاصه کرد:

چهار رقیب شورشی چند روزی خوشحال بودند.

هنگامی که یکی از این چهار مورد غالب شد ، شیرین جان قالب را ترک کرد

دو خلط اصلی یعنی بلغم و سودا ترش هستند و افرادی که تحت سلطه این دو بلغم هستند مزاج سردی دارند. اما دو مورد دیگر ، خون و صفرا ، قلیایی و گرم هستند.

حالت خنک:

بیشتر مردم سرد مزاج هستند. اکثر آنها سفید رنگ هستند ، در گرم شدن در هوای سرد مشکل دارند و سرما برای مدت طولانی در بدن آنها باقی می ماند. آنها تمایل زیادی به خوابیدن دارند و معمولاً ضعیف هستند. مردم خونسرد هستند و معمولاً عصبی نیستند. آنها گوشه گیر هستند و کمتر احساسات خود را بیان می کنند. موهای آنها تمایل به ریزش دارد و به زودی سفید می شوند. از آنجا که سیستم سرماخوردگی آنها فعال است ، اسیدیته خون آنها بیشتر است ، که احتمال ابتلا به بیماریهای خود ایمنی مانند مولتیپل اسکلروزیس و بیماری پارکینسون را افزایش می دهد. این افراد با ضعف ، ناتوانی ، از دست دادن قدرت و ضعف مشخص می شوند. آنها دارای نبض آهسته و عروق باریک هستند.

کرک های گرم:

افرادی که دارای خلق و خوی گرم هستند مهربان تر و دلپذیرتر هستند ، اما به سرعت عصبی می شوند. آنها همیشه گرم هستند و به سرعت گرم می شوند. مصرف زیاد شیرینی باعث آکنه و خارش بدن می شود و بیشتر مستعد نوشیدن آب هستند. تعداد این افراد نسبت به گروه اول کمتر است. بدن آنها در هوای سرد به راحتی گرم می شود ، اما در هوای گرم به راحتی خنک نمی شود. این افراد پرانرژی ، برون گرا و فعال هستند و احساسات خود را به سرعت بیان می کنند. امروزه از نظر علمی ثابت شده است که غذای گرم بر سیستم عصبی سمپاتیک تأثیر می گذارد ، در حالی که غذای سرد سیستم پاراسمپاتیک را فعال می کند. همانطور که می دانید ، سیستم سمپاتیک با افزایش ضربان قلب و گرگرفتگی اعضای بدن همراه است و برای بیشتر اندام ها دارای خواص تحریک کننده و فعال کننده است.

غذاهای متوسط:

غذا نیز بین این دو مزاج (ملایم) است. به عنوان مثال ، در برخی متون به شیر ، ماست گوسفندی و نان گندم به عنوان غذاهای معتدل اشاره شده است.

اهمیت گرمی و سردی غذا متخصص تغذیه اصفهان

غذای گرم:

نان گندم ، عسل ، گوسفند ، بوقلمون ، مرغ ، اردک و اردک ، گوشت شتر ، گوشت کبوتر ، آب سبزیجات ، آبگوشت ، انجیر ، انگور ، بادام ، تخم خربزه ، توت ، خربزه ، چای سیاه ، خرما خردل ، خرمالو ، ریحان ، اغلب ادویه جات ترشی جات ، نخود ، عدس ، لوبیا و تخم مرغ.

محصولات سرد:

نان جو ، ماش ، لوبیا ، مرغ ، ماهی ، محصولات لبنی (شیر ، پنیر ، دوغ و ماست) ، گوشت گاو ، برنج ، کدو سبز ، اسفناج ، ریواس ، قارچ ، بیشتر میوه ها ، خرفه ، تخمه کدو ، ذرت ، پنیر ، آشپزی مرغ ماشینی ، تمر هندی و زرشک.

علائم دیگر با ماهیت متفاوت:

الف) دمای پوست: گرمی و سردی پوست نشانه گرما و سردی سوزش پذیری است. رطوبت و زبری پوست نشان دهنده خشکی و رطوبت آن است.

ب) رشد مو: رشد سریع و رنگ سیاه نشانه گرما و نور کوتاه و سفید نشانه سردی است. فرها نشانه خشکی و صافی نشانه رطوبت است.

ب) رنگ بدن: بیشتر افراد سرد سفید هستند و پوست قرمز گرم نشانه گرما است.

د) رویا: خواب بیش از حد نشانه سرما و رطوبت است ، کم خوابی نشانه گرما یا خشکی است.

ه) انجام کارها: افراد گرم گرم کارها را سریع انجام می دهند و افراد سرد کارشان کند است.


دکتر رضا اطمینانانی

متخصص تغذیه اصفهان


دکتر رضا اطمینانانی با ارائه شیوه های تغذیه ای اولیه و همچنین میزان و نحوه دریافت غذا می تواند نقش مهمی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی متخصص تغذیه و تغذیه اصفهانی کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی:

نوع مناسب چربی برای حفظ سلامتی

محصولات تراریخته و غذایی

مضرات مواد قندی را مطالعه کنید

غذاهای دودی خطرناک



دیدگاهتان را بنویسید