ماش خانگی – وگان گاو مقدس


هاریسا یک سس یا خمیر قرمز معطر و آتشین است که به دستور العمل های آفریقای شمالی مانند ماکارونی تونس و سوپ نخود مراکشی طعم معطری می بخشد. دستور غذای آسان هاریسا من بدون خطا است و بیش از ۱۰ دقیقه آماده سازی عملی طول نمی کشد!

رب ماس در یک کاسه زرد با قاشق.
فهرست مطالب

ماش چیست؟

هاریسا یک سس آفریقای شمالی است که با فلفل قرمز خشک، سیر، دانه گشنیز، زیره و دانه زیره درست می شود. اعتقاد بر این است که از تونس سرچشمه گرفته است اگرچه اکنون بخشی جدایی ناپذیر از غذاهای دیگر کشورهای شمال آفریقا از جمله الجزایر، مراکش، لیبی و کشورهای خاورمیانه از جمله اسرائیل و ارمنستان است.

کلمه “harissa” از کلمه عربی “harissa” گرفته شده است که به معنای “له کردن یا له کردن” است – اشاره ای به نحوه تهیه خمیر.

هریسا یک رنگ قرمز غنی و اشتها آور است که به لطف تعداد زیادی فلفل تند وارد آن می شود. همچنین با فلفل، زیره، گشنیز و زیره دود می شود.

انواع مختلفی از هاریسا وجود دارد و برخی از آنها حاوی رب گوجه فرنگی و/یا پاپریکا هستند. در نسخه ساده اما بسیار خوشمزه ما، می توانیم از مواردی که طعم خود را از دست نمی دهند صرف نظر کنیم.

چرا این دستور غذا را دوست خواهید داشت

  • پر از طعم است. ماش یک ماده متحول کننده است. این طعم و مزه غذایی را که به آن اضافه می کنید، با بسیاری از نت های پیچیده و خوشمزه تغییر می دهد. این دستور را یک بار امتحان کنید و دیگر هرگز نمی خواهید شیشه ای از ماس را بیرون بگذارید!
  • فقط چند دقیقه طول می کشد. باید فلفل تند را به مدت ۱۵ دقیقه خیس کنید و سپس با سایر ادویه ها کمی تفت دهید. پس از آن تنها کاری که باید انجام دهید این است که دکمه روی مخلوط کن خود را فشار دهید. بدون نیاز به خرد کردن و آماده سازی، و بیش از ۱۰ دقیقه تمرین دستی نیست.
  • چند منظوره است. اگرچه اصالتاً از شمال آفریقا است، اما هاریسا یک سس بسیار همه کاره است و می تواند برای طعم دادن به هر یک از خورش ها، سوپ ها، ماکارونی ها یا غذاهای برنج مورد علاقه شما استفاده شود.
  • همه دوستانه هستند. گیاه خواری؟ بدون گلوتن؟ کربوهیدرات کم؟ بدون سویا؟ نگران نباش! همه می توانند ماش را بخورند و از آن لذت ببرند.

مواد تشکیل دهنده و جایگزین

مواد را در کاسه ها له کنید.
  • فلفل تند. من از ترکیبی از فلفل دلمه‌ای مکزیکی داغ و شیرین در خمیر هریسا استفاده می‌کنم، زیرا طعم زیادی به آن اضافه می‌کند. ترکیب مورد علاقه من یک فلفل آنچو سبک اما غول پیکر است که رنگ عالی، دو فلفل Guajillo نسبتاً تند برای سیگار کشیدن و شش تا هشت فلفل آربول برای گرم نگه داشتن اضافه می کند. می توانید فلفل ها را با حرارت کمتر خرد کنید.
  • بذر گشنیز. اینها رایحه میوه ای و لیمویی را به ماس اضافه می کنند.
  • زیره. دانه های زیره با کمی لیمو طعمی تند، آجیلی، شیرین و تلخ می دهند. اگر آن را ندارید می توانید از آن صرف نظر کنید و به جای آن زیره بیشتری اضافه کنید.
  • دانه زیره سبز. زیره رایحه ای خاکی و گرم می بخشد.
  • روغن زیتون اضافی. این برای مخلوط کردن هاریسا است زیرا طعم ادویه ها را به خوبی تکمیل می کند. اگر می خواهید روغن کمتری مصرف کنید، به ۲ قاشق غذاخوری کاهش دهید و در حین هم زدن، مایع ماریناد چیلی بیشتری اضافه کنید.
  • سیر. سیر با طعم تند، تند و اعتیاد آور خود، یک ماده سنتی و ضروری در هریسا است.
  • لیمو (انتخاب من). لیمو به مایه لطیف پایانی خوبی می‌افزاید، اما اگر نمی‌خواهید از آن استفاده کنید، می‌توانید از آن صرف نظر کنید، زیرا طعم مرکبات زیادی از چاشنی‌ها در اینجا وجود دارد. همچنین می توانید به جای لیمو از ۱ قاشق غذاخوری سرکه استفاده کنید.
  • نمک چشیدن.

دستورالعمل گام به گام

فلفل تند خیس شده در آب.

فلفل خیس کنفلفل های تند را به مدت ۱۵ دقیقه در آب داغ بخیسانید تا روی فلفل ها را بپوشاند. آبکش کنید، اما آب خیسانده را ذخیره کنید. فلفل ها را با دستمال کاغذی خشک کنید.

مواد هاریسا کباب شده در ماهیتابه.

تفت دادن فلفل و ادویه: فلفل ها را با دانه های گشنیز، زیره، زیره و سیر در تابه بریزید. فلفل قرمز و ادویه جات را تفت دهید تا معطر شوند، حدود پنج دقیقه روی حرارت متوسط ​​رو به پایین.

مواد را در کاسه مخلوط کن پوره کنید.

آن را در مخلوط کن بریزید: همه مواد را به مخلوط کن یا غذاساز منتقل کنید و روغن زیتون و نمک را به دلخواه اضافه کنید. در صورت استفاده آب لیمو اضافه کنید.

ماش مخلوط شده در کاسه مخلوط کن.

مخلوط کردن: مواد هاریسا را ​​به صورت خمیر درشت مخلوط کنید. در صورت لزوم، آب خیساندن فلفل قرمز را هر بار ۱ قاشق غذاخوری اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسید.

ماش قرمز در یک کاسه زرد با قاشق.

موارد استفاده بیشتر از هریسا

سوالات متداول دستور العمل

آیا ماش خیلی داغ است؟

هریسا به معنای تند بودن است و اگر به تنهایی مزه دار شود باید بسیار تند باشد. اما با افزودن آن به دستور، حرارت کاهش می یابد. اگر به حرارت بسیار حساس هستید، می توانید مقدار فلفل تند (chile de arbol) را کاهش دهید و تعداد فلفل های تند ملایم مانند guajillo و ancho را در دستور تهیه کنید.

هریسا چه طعمی دارد؟

هریسا طعم میوه ای، دودی و تند دارد و با سیر نیز طعم دار می شود. این سس با وجود لیست مواد ساده، لایه‌هایی از طعم پیچیده دارد.

من فلفل دلمه ای دقیق در دستور غذا ندارم. آیا می توانم انواع دیگر فلفل را جایگزین کنم؟

در تونس، هریسا را ​​با فلفل های محلی مانند فلفل باقلوا درست می کنند، اما از آنجایی که یافتن آن در سایر نقاط جهان آسان نیست، می توانید تقریباً از هر چیلی خشکی که در دسترس دارید استفاده کنید. من از ترکیب فلفل مکزیکی استفاده می کنم. به عنوان مثال، اگر در هند هستید، از ترکیبی از فلفل دلمه‌ای ملایم و با رنگ روشن مانند فلفل کشمیری و فلفل تند مانند فلفل قرمز هندی استفاده کنید. برخی از دستور العمل های هریسا شامل فلفل قرمز بوداده است. اگر می خواهید فلفل قرمز تفت داده شده را به هاریسا اضافه کنید، آن را به جای فلفل آنچو استفاده کنید و مستقیماً به مخلوط کن اضافه کنید.

بهترین زمان برای افزودن هاریسا به دستور غذا چه زمانی است؟

هریسا اغلب در پایان پخت به خورش ها و سوپ ها اضافه می شود. اما می توانید آن را در دستور العمل های از قبل پخته شده مانند کاسرول اضافه کنید تا طعم آن بیشتر شود و با مواد دیگر ترکیب شود.

دستورالعمل های ذخیره سازی

  • سرد: ماش را می توان تا دو هفته در یخچال نگهداری کرد.
  • یخ زدگی: پوره را در ظرف دربسته و در فریزر تا سه ماه فریز کنید. قبل از استفاده ذوب شود.
سس تند هریسا در یک کاسه زرد با قاشق.

آیا شما این دستور العمل را ساخته اید؟ کامنت بگذارید و امتیاز ستاره بگیرید یا ما را در اینستاگرام تگ کنید! با تشکر!

رب ماس در یک کاسه زرد با قاشق.

دستور پخت هریسا خانگی

هاریسا یک سس یا خمیر قرمز معطر و آتشین است که طعم معطری را به دستور العمل های آفریقای شمالی اضافه می کند. این دستور پخت آسان ماش کمتر از ۱۰ ماده است و بیش از ۱۰ دقیقه به صورت دستی درست نمی کند!

دستور چاپ دستور پین بررسی دستور غذا

یک مسیر: چاشنی

ظرف ها: آفریقایی

رژیم غذایی: بدون گلوتن، وگان، وگان

کلمه کلیدی: له کردن

سهام: ۱۸ قاشق غذاخوری (تقریبا)

کالری: ۳۹کالری

نویسنده: وایشالی · گاو مقدس! دستور العمل های گیاهی

تجهیزات

  • کاسه کوچک

  • مخلوط کن یا غذاساز برای خرد کردن ادویه ها می توانید از هاون و هاون هم استفاده کنید.

از تاریک شدن صفحه نمایش خود جلوگیری کنید

دستورالعمل ها

  • فلفل خیس کنفلفل های تند را به مدت ۱۵ دقیقه در آب داغ بخیسانید تا روی فلفل ها را بپوشاند. آبکش کنید، اما آب خیسانده را ذخیره کنید. فلفل ها را با دستمال کاغذی خشک کنید.

  • تفت دادن فلفل و ادویه: فلفل ها را با دانه های گشنیز، زیره، زیره و سیر در تابه بریزید. فلفل قرمز و ادویه جات را تفت دهید تا معطر شوند، حدود پنج دقیقه روی حرارت متوسط ​​رو به پایین.

  • ماس را مخلوط کنید: همه مواد را به مخلوط کن یا غذاساز منتقل کنید و روغن زیتون و نمک را به دلخواه اضافه کنید. در صورت استفاده آب لیمو اضافه کنید. مخلوط می کند. در صورت لزوم، آب خیساندن فلفل هندی رزرو شده را هر بار ۱ قاشق غذاخوری اضافه کنید تا خمیری درشت بدست آید.

  • پوره را در یک شیشه دربسته در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.

یادداشت های دستور غذا

  • در تونس، هریسا را ​​با فلفل های محلی مانند باقلوا درست می کنند، اما از آنجایی که یافتن آن در سایر نقاط جهان آسان نیست، می توانید تقریباً از هر نوع فلفل تند موجود استفاده کنید. من از ترکیب فلفل مکزیکی استفاده می کنم. به عنوان مثال، اگر در هند هستید، از ترکیبی از فلفل دلمه‌ای ملایم و با رنگ روشن مانند فلفل کشمیری و فلفل تند مانند فلفل قرمز هندی استفاده کنید.
دستورالعمل های ذخیره سازی
  • سرد: ماش را می توان تا دو هفته در یخچال نگهداری کرد.
  • یخ زدگی: پوره را در ظرف دربسته و در فریزر تا سه ماه فریز کنید. قبل از استفاده ذوب شود.

خوراک

سرویس: ۱قاشق سوپخوری | کالری: ۳۹کالری | کربوهیدرات ها: ۳g | پروتئین: ۰.۴g | چربی: ۳g | چربی های اشباع شده: ۰.۴g | چربی اشباع نشده: ۰.۴g | چربی های تک غیر اشباع: ۲g | پتاسیم: ۶۱میلی گرم | اساسی: ۱g | قند: ۱g | ویتامین A: ۶۷۲IU | ویتامین سی: ۲میلی گرم | کلسیم: ۷میلی گرم | اهن: ۰.۳میلی گرم

آیا این دستورالعمل را امتحان کرده اید؟لطفا نظر خود را بگذارید و رتبه بندی دستور غذا را در زیر بنویسید!
Holy Cow Vegan را در اینستاگرام دنبال کنید