غذاهای دودی پرخطر متخصص تغذیه اصفهان


محصولات دودی ؛ خوشمزه اما خطرناک

خطر مصرف 50 گرم سوسیس دودی معادل مصرف یک پاکت سیگار یا 4 روز استنشاق هوای آلوده شهر است! در این قسمت از سایت دکتر رضا اطمینانانی متخصص تغذیه اصفهان قصد داریم اطلاعاتی در مورد میزان بالای مواد مضر در اختیار شما قرار دهیم. محصولات دودی خطرناک

سیگار کشیدن فرآیندی است که شامل پختن ، چشیدن و نگهداری مواد غذایی به مدت طولانی است. در این فرایند ، غذا در معرض دود قرار می گیرد (معمولاً دود ناشی از سوختن چوب است). سیگار کشیدن داغ مواد غذایی را چندین ساعت در معرض دود قرار می دهد به طوری که غذاهای خام مانند گوشت یا ماهی در این فرآیند کاملاً پخته می شوند. غذاهای دودی سرد به مدت طولانی و گاهی تا چند روز در معرض دود قرار می گیرند تا به مدت طولانی نگهداری شوند یا طعم دار شوند. این روش معمولاً برای گوشت یا ماهی استفاده می شود ، اما گاهی پنیر و سبزیجات و میوه های مختلف به این شکل دود می شوند و گاهی مواد معطر به سوخت مورد استفاده برای دود کردن غذا اضافه می شود.

سیگار کشیدن در نقاط مختلف جهان

در چین از مخلوط برنج خام ، شکر و چای برای دود چای استفاده می شود. این مواد در زیر تابه قرار می گیرند ، سپس گوشت یا غذای دیگر را داخل تابه ریخته و کمی دود می کنند. در حالی که غذا دودی است ، عطر مخلوط برنج و چای را به خود می گیرد.

در اروپا ، از چوب بلوط به طور سنتی برای دود گوشت و ماهی استفاده می شود ، اما امروزه چوب بلوط اغلب برای دود کردن غذا استفاده می شود.

در آمریکای شمالی ، علاوه بر بلوط و گردو ، از گردو نیز استفاده می شود. البته گاهی از چوب درختان میوه برای سیگار کشیدن مانند گیلاس یا آلو استفاده می شود.

پیش از این ، در مزارع کشورهای غربی ، ساختمان خاصی به نام خانه دود وجود داشت. در این قسمت انواع گوشت ها را دود کرده و سپس ذخیره می کردند.

امروزه در روشهای مدرن و صنعتی از دود مایع استفاده می شود که با تقطیر ، تصفیه و تمرکز دود معمولی به دست می آید که عوارض جانبی کمتری دارد.

خطرات غذاهای دودی خطرناک

فرآیند سیگار کشیدن از رشد باکتری ها جلوگیری می کند و تجزیه چربی های موجود در محصول را کند می کند ، اما از سوی دیگر ، صدها ترکیب سمی تا کنون در دود یافت شده است که برای سلامتی انسان مضر است و در برخی موارد سرطان زا است. به سطح بالاتری رسیده است. ثابت شده است

برخی از مواد موجود در دود مشابه ترکیبات سمی دود سیگار است. با تحریک دستگاه گوارش ، این ترکیبات می توانند تأثیرات جدی بر سلامت انسان داشته باشند و خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان ، مانند سرطان معده و روده بزرگ را افزایش دهند. جالب است بدانید که خطر مصرف 50 گرم سوسیس دودی معادل مصرف یک بسته سیگار یا 4 روز استنشاق هوای آلوده در شهر است.

سیگار کشیدن در شرایط کنترل نشده باعث تشکیل ترکیبات هیدروکربنی حلقوی مانند آنتراسن می شود که سمی و سرطان زا بوده و در محصول دودی خاتمه می یابد. این مشکل اغلب در غذاهایی یافت می شود که به طور سنتی بدون نظارت بهداشتی تولید می شوند.

علاوه بر این ، مونوکسید کربن حاصل از سوخت چوب با هموگلوبین و میوگلوبین موجود در خون ترکیب شده و رنگ خاصی از غذاهای دودی را تشکیل می دهد. مونوکسید کربن تعداد میکروب های هوازی را در محصول نهایی کاهش می دهد و اکسیداسیون چربی را کند می کند. از طرف دیگر ، مونوکسید کربن باعث افزایش میزان هیستامین در یک محصول می شود ، میکروب های تولید کننده هیستامین را تحریک می کند و می تواند باعث ایجاد واکنش های آلرژیک یا آلرژیک در مصرف کننده شود.


بیشتر بدانید: با خطرات قند آشنا شوید


در هنگام تشکیل دود در سطح محصولات گوشتی ، ترکیبات پراکسید تشکیل می شود که به نوبه خود خطر سرطان زایی محصول را افزایش می دهد. سیگار کشیدن گوشت و ماهی همچنین احتمال فعالیت لیستریا مونوسیتوژنز در غذا را افزایش می دهد. این باکتری یکی از عوامل مسمومیت غذایی است. این می تواند علائم شدیدی را در نوزادان ، سالمندان و سایر افراد آسیب پذیر ایجاد کند.

علاوه بر خطرات ذکر شده در بسیاری از موارد ، از گوشت خام برای کشیدن سیگار استفاده می شود. حاوی آلاینده ها و ترکیبات اولیه از فساد مواد غذایی است. با توجه به اینکه طعم غذا در طول فرآیند سیگار کشیدن تغییر می کند ، تعیین فساد اصلی غذا دشوار می شود و این مبنایی برای حدس و گمان و فریب خوردن غذا است.

در میان گوشت های دودی ، سوسیس و کالباس و محصولات گوشتی به دلیل مصرف نامناسب در جامعه بیشترین خطر را برای سلامت مصرف کنندگان به همراه دارد. شکی نیست که چنین غذاهایی حاوی نیترات بیشتری (که در بدن به احتمال زیاد به نیتروزامین تبدیل می شود) بیشتر از سوسیس های معمولی است. خوردن این غذاها خطر ابتلا به سرطان معده و روده بزرگ را افزایش می دهد. سرطان معده در اروپای شرقی و ایسلند بسیار شایع است ، جایی که چنین غذاهایی به طور گسترده مصرف می شود. مطالعات نشان داده است که خطر ابتلا به انواع بیماری های ناشی از غذاهای دودی با بیماری ناشی از خوردن بیش از حد چربی اشباع شده یکسان است.

غذاهای دودی پرخطر متخصص تغذیه اصفهان

توصیه ها

1. اگر دوست دارید گوشت های دودی یا نمک شور بخورید ، فقط گاهی اوقات و به مقدار کم از آنها استفاده کنید. زیرا این غذاها به تدریج تأثیر نامطلوبی بر بدن دارند. از مصرف آنها تا حد امکان در یک زمان یا به مدت طولانی خودداری کنید.

2- هنگام کشیدن غذاهایی مانند ماهی ، گوشت ، سوسیس و کالباس از مقدار زیادی نمک استفاده می شود. بنابراین ، استفاده از این محصولات برای افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه نمی شود.

افراد مبتلا به میگرن نیز باید از خوردن گوشت دودی خودداری کنند. از آنجا که این غذاها حاوی تیرامین هستند ، این نوع سردردها را بدتر می کند.


دکتر رضا اطمینانانی

متخصص تغذیه اصفهان


دکتر رضا اطمینانانی با ارائه شیوه های تغذیه ای اولیه و همچنین میزان و نحوه دریافت غذا می تواند نقش مهمی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی متخصص تغذیه و تغذیه اصفهانی کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی:

مضرات رژیم بدون کربوهیدرات

نوع مناسب چربی برای حفظ سلامتی

محصولات تراریخته و غذایی

مضرات مواد قندی را مطالعه کنید



دیدگاهتان را بنویسید