شیرینی خوشمزه محرم حداد


گروه ارنا زنده رولت موز نوعی دسر است که ظاهر بسیار زیبایی دارد و برای پذیرایی مناسب است. همچنین بسیار مغذی است و به دلیل وجود موز طعم لذیذی دارد. در ادامه این مطلب طرز تهیه رول حلوای موزی به همراه نکات و ترفندهای مهم مربوط به تهیه حلوا در اختیار شما کاربران گرامی قرار خواهد گرفت.

شیرینی خوشمزه محرم حداد

مواد لازم برای تهیه رول موز

آرد سبوس دار: ۲ پیمانه

روغن جامد: ۱۲۰ گرم

شکر: یک و نیم پیمانه

زعفران تخمیر شده: نیم لیتر

جولپ نیم لیتری

هل آسیاب شده: نصف قاشق چایخوری

موز: ۱ عدد

آب: یک و نیم فنجان

شیرینی خوشمزه محرم حداد

نکاتی در مورد آرد

برای تهیه حلوا بهتر است از آرد سبوس دار استفاده کنید. بهترین آرد برای تهیه دسر، آرد سنجاق است. زیرا میزان سبوس موجود در آن نسبت به سایر انواع آرد بیشتر است; بنابراین حلوا خوش رنگ تر و خوش طعم تر می شود.

نکاتی در مورد زعفران

سعی کنید همیشه از زعفران تخمیر شده غلیظ تر استفاده کنید. زیرا هر چه زعفران آب بیشتری بکارید روشن تر می شود و برای به دست آوردن رنگ دلخواه باید از زعفران بیشتری استفاده کنید. بنابراین روش تخمیر زعفران بسیار مهم است. برای تهیه زعفران ابتدا زعفران کامل را بدون اضافه کردن شکر پودر کنید. سپس یک قاشق چایخوری زعفران، دو قاشق غذاخوری آب جوش و دو تکه یخ را به یک قاشق چایخوری زعفران اضافه کنید. افزودن مایه کیک به زعفران ضربه می زند و رنگ بیشتری می دهد.

زعفران را در ظرف دربسته در فریزر نگهداری کنید و قبل از استفاده در دمای محیط بگذارید تا آب شود. بعد از هر بار استفاده، بقیه زعفران را در فریزر قرار دهید. مراقب باشید زعفرانی که استفاده می کنید تقلبی نباشد. برای دانستن تقلبی یا خالص بودن زعفران. زعفران را بین انگشتان خود بگذارید و فشار دهید. اگر روغن برنگردد؛ این به این معنی است که پاک است. زعفران تقلبی معمولا براق است.

نکات گلاب

همانطور که می دانیم گلاب عصاره معطر گل رز است و بهترین آن در شهرهای کاشان و میمند فارس تولید می شود. امروزه در تمامی فروشگاه ها و سوپرمارکت ها بطری های گلاب را به شکل های مختلف و با نام های تجاری مختلف می بینیم که بسیاری از آن ها خالص نیستند و عطر گلاب اصلی را ندارند. گلاب اصل بوی گلاب می دهد و بوی اسیدی از آن نمی دهد. رنگ گلاب اصلی شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل نیز طعمی سنگین و تلخ دارد. پس در هنگام خرید گلاب به این نکات توجه کنید.

طرز تهیه رول دسر موز

۱- برای شروع کار ابتدا آب و شکر و زعفران را با هم در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید تا شکر حل شود. وقتی شربت یک دقیقه جوشید، اجاق گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا خنک شود. سپس گلاب را اضافه کنید.

۲- آرد را در ماهیتابه تفلون بریزید و روی اجاق بگذارید. سعی کنید آرد را مرتب هم بزنید تا بوی خامی آن از بین برود و کم کم رنگ آن تغییر کند.

۳- وقتی آرد به رنگ دلخواه شما رسید، الک کنید و در تابه برگردانید. سپس روغن را اضافه کنید و هم بزنید تا آرد با روغن مخلوط شود. سعی کنید مخلوط آرد و روغن را به مدت بیست دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید.

۴- پودر هل را به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید. سپس شربت را به آن اضافه کرده و خیلی سریع هم می زنیم تا آرد کم کم جمع شده و به حالت حلوا در بیاید. هنگامی که آب نبات از دیواره های تابه جدا می شود. یعنی آماده است.

۵- در این مرحله اجاق گاز را خاموش کنید. یک کیسه پلاستیکی را باز کنید و روی یک کمد یا میز کار بگذارید. حلوای داغ را روی نایلون قرار دهید و با وردنه به ضخامت یک و نیم سانتی متر بغلطانید. موز را پوست گرفته و به درستی در وسط حلوا قرار دهید. سپس لبه نایلون را بلند کرده و حلوا را با موز بپیچید.

۶- رول حلوا را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یخچال قرار دهید. سپس آن را از یخچال خارج کرده و نایلون اطراف آن را باز کنید. حلوا را با چاقوی تیز برش دهید و در ظرف سرو بچینید.

نکات و تکنیک های مهم برای پخت حلوا

۱- همیشه وقتی حلوا سرد شد گلاب را اضافه کنید. زیرا حرارت نوشیدنی بوی گلاب را از بین می برد.

۲- زمان خاصی برای تفت دادن آرد وجود ندارد. این کاملا سلیقه ای است. بعضی ها حلوای تیره و بعضی ها حلوای روشن را دوست دارند. پس وقتی آرد به رنگ دلخواه شما رسید روغن را اضافه کنید و تفت دادن را متوقف کنید.

۳- روغن حلوا به اندازه ای باشد که پس از مخلوط شدن با آرد روی آن را بپوشاند.

۴- آرد را حتما بعد از تفت دادن الک کنید سپس روغن را اضافه کنید. در غیر این صورت ممکن است گلوله های آرد در شیرینی آرد شما شکل بگیرد که برای هیچکس خوشایند نیست.

۵- هنگام افزودن شربت هم زدن بسیار مهم است. هر چه بیشتر خوب هم بزنید حلوا نرم تر و لطیف تر می شود.

۶- در صورت تمایل می توانید مقداری از روغن را کم کرده و به جای آن کره اضافه کنید.