راهنمای خرید لبنیات | قسمت دوم


راهنمای خرید لبنیات

این مقاله برگرفته از سایت دکتر رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه در اصفهان است و ادامه قسمت قبل است (راهنمای خرید کامل لبنیات | قسمت 1). ما هزینه محصولات لبنی را پرداخت می کنیم تا تا انتها با ما بمانند.

جدول حقایق تغذیه:

درج جدول تغذیه بر روی برچسب بسته در کشور ما اختیاری است. با این حال ، تولید کنندگان با وارد کردن این جدول اطلاعات بیشتری را در اختیار مصرف کننده قرار می دهند. باید به مفید بودن این جدول توجه داشت. متأسفانه ، معلوم می شود که تولید کنندگان عوامل نامرتبطی را در این جدول قرار می دهند که شما به آنها احتیاج ندارید. به عنوان مثال ، درصد ماده خشک یک عامل تغذیه ای نیست ، اما استانداردهای غذایی برای جلوگیری از هرگونه تقلب ، ماده خشک یا رطوبت را به عنوان یک عامل کیفیت تعریف می کنند و تولید کنندگان نمی توانند محصولاتی با درصد ماده خشک کمتر از استاندارد تولید کنند. و درج آن در این جدول بی فایده است. همچنین ، برخی تولیدکنندگان مقدار نمک را به جای سدیم نشان می دهند که باید اصلاح شود. گاهی جدول به زبان انگلیسی درج می شود که ممکن است برای همه در دسترس نباشد. در هر صورت ، افزودن یک جدول تغذیه می تواند راهنمای شما در انتخاب محصول با ارزش غذایی مناسب باشد.

بسته:

بسته بندی نقش مهمی در جذب خریداران و بازاریابان دارد. بسته بندی باید از محصول غذایی در برابر عوامل خارجی محافظت کرده و از نفوذ رطوبت ، گاز و عوامل خارجی جلوگیری کند. اطلاعات روی بسته بندی مهم و گاهی حیاتی است. تاریخ تولید و انقضا ، شرایط نگهداری و گاهی توصیه های مصرف بر روی بسته بندی از نکات مهمی است که مصرف کننده باید به آنها توجه کند. گاهی اوقات سازنده جدول ارزش غذایی را برای راهنمایی مصرف کننده در کنترل رژیم غذایی درج می کند. شکل بسته بندی و سهولت استفاده از عوامل مهم هنگام خرید محصول است. هنگام خرید یک محصول ، مطمئن شوید که اندازه بسته بندی و حجم یا وزن محصول با نیاز شما مطابقت دارد ، زیرا محصولات لبنی ماندگاری محدودی دارند و ممکن است قبل از مصرف منقضی شوند.

راهنمای خرید لبنیات |  متخصص تغذیه اصفهان

کیفیت:

کیفیت درجه ای است که الزامات برای ویژگی های خاص محصول برآورده می شود. الزامات و مقررات مشتری الزامات را مشخص می کند. بنابراین ، محصول غذایی باید دارای ویژگی ها و ویژگی هایی باشد که محصول باید داشته باشد. کلیه محصولات تولیدی باید مطابق با استاندارد ملی ایران باشد. این امر توسط موسسه استاندارد و وزارت بهداشت نظارت می شود. محصولات لبنی موجود در بازار پاستوریزه یا استریل می شوند. این محصولات معمولاً حاوی باکتری های بیماری زای خطرناک نیستند. با این حال ، عملکرد صحیح تجهیزات کارخانه ، بسته بندی ، ذخیره سازی ، حمل و تحویل به مشتری بر کیفیت شیمیایی و میکروبی آن تأثیر می گذارد.

غذاهایی که در معرض نور مستقیم خورشید قرار دارند ویتامین ها و مواد مغذی خود را از دست می دهند و چربی آنها بدتر می شود. بسته بندی محصول باید سالم ، بدون پارگی و آسیب باشد. دمای یخچال در نقاط عرضه باید با توصیه های سازنده مطابقت داشته باشد. می توانید صحت این مقدار را روی صفحه نمایش یخچال که دما را نشان می دهد ، بررسی کنید. برخی از کارخانه ها از اصطلاح HACCP بر روی بسته بندی خود استفاده می کنند. این عبارت به معنای تضمین سلامت و ایمنی غذا از مواد اولیه ، مزرعه و دام تا میز شام است. در ایران ، برخی از کارخانه ها این گواهی را برای برخی از این مراحل دریافت کرده اند ، بنابراین عملکرد محصول فقط در برخی مراحل مانند مواد اولیه یا خط تولید تضمین می شود.

بنابراین ، منطقی است که اطلاعات لازم را با توضیحات اضافی در اختیار مصرف کننده قرار دهید و از گمراه شدن مصرف کننده جلوگیری کنید.


دکتر رضا اطمینانانی

متخصص تغذیه اصفهان


دکتر رضا اطمینانانی می تواند با ارائه شیوه های تغذیه ای اولیه و همچنین میزان و نحوه تغذیه ، نقش مهمی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی متخصص تغذیه و تغذیه اصفهانی کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی:

حساسیت غذایی

غذاهای سالم و ناسالم برای حساسیت غذایی

مصرف هندوانه و چاقی

مصرف زیاد گوشت قرمز ممنوع است.

استراتژی های مدیریت گرسنگی



دیدگاهتان را بنویسید